Manj svečk za manj grobov sodelovanje
Sredstva za zdravljenje 9-letnega Žiga, ki ima cerebralno paralizo, bomo prostovoljci zbirali pred vhodom v stavbo Mercatorja, in sicer v ponedeljek, 30. 10., med 9:00 in 12:00 ter 17:00 in 19:00, in torek, 31., med 9:00 in 12:00.
Vse informacije o delu občinskega sveta spremljajte na moji spletni strani in strani občinskih svetnikov SLS www.sls-smartno.si. Za vprašanja in pobude pa smo na voljo na sls.smartnoobpaki@gmail.com
Datum: 20.09.2017 Avtor: Administrator
Pazi, kdo gleda ...
Mnoge občine že predvajajo svoje seje in tako omogočajo občanom, da spremljajo dogajanje za občinsko mizo. Kaj pa v Šmartnem ob Paki?


Ob tem velja omeniti, da precej drugih občin po Sloveniji svoje seje že snema in jih predvaja ali na spletu ali na lokalnih televizijah. Po podatkih Skupnosti slovenskih občin iz konca lanskega leta seje predvajajo recimo občine Kočevje, Piran, Izola, Dornava, Hrastnik, Markovci, Mežica, Podvelka, Cerknica, Gornja Radgona, Logatec, Kamnik, Naklo, Rečica ob Savinji, Velenje in številne druge.

Kaj se dogaja na seji občinskega sveta lahko preberete v časopisih ali pa na družbenih omrežjih. Zakaj pa si občan svojega lastnega mnenja ne bi ustvaril kar sam?

Predlog o snemanju naših sej je zgodba z dolgo brado - pred 7 leti pa do danes je moji pobudi vedno sledil odgovor - ni denarja. Ni denarja ali ni želje, politične volje? S snemanjem sej se po zakonu morajo strinjati vsi svetniki, snemanje pa mora biti predpisano tudi v lokalnih aktih.