Manj svečk za manj grobov voščilo
Za Žiga smo zbrali 700 EUR. Hvala vsem!
Dobrodelna licitacija za varno hišo
O meni

  

Sem otrok zimskega meseca januarja – vodnarka torej. Rojena sem bila 29. januarja 1981. Starša mi večkrat pripovedujeta, kako že v otroštvu nisem preveč marala zime. In v posebnem spominu mi ostaja dan, stara sem bila štiri leta, ko sem začudeno zrla skozi okno in prvič v življenju radovedno gledala snežinke. No, zato ni čudno, da obožujem vse, kar je povezano s soncem, toploto in nasmejanimi ljudmi.

Osnovno šolo sem obiskovala v Šmartnem ob Paki, kjer še danes živim. Po opravljeni gimnaziji v Celju in študiju geografije sem se pred petimi leti zaposlila v Državnem zboru. In kljub delovnem mestu v prestolnici ostajam Šmarčanka. Za to še kako razumem tiste mlade, ki so službo našli v drugem, oddaljenem kraju ali pa celo izven meja države. Ljubljana me je spremljala že med študijem, med katerim sem se srečala s prostovoljstvom. 5 let sem vodila skupino osnovnošolcev na OŠ Franca Rozmana - Staneta ter pomagala na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Kasneje sem s pridobljenim nazivom mentor svetovala mlajšim.

Že med študijem sem se vključila v lokalno politiko in bila pred dvema letoma izvoljena za občinsko svetnico. Prepričana sem, da lahko mladi z novimi pogledi in idejami presežemo politično razdvojenost in stare zamere. Ravno neobremenjenost s preteklostjo je naš največji adut. In brez novih obrazov v političnem prostoru ne bo sprememb, ki si jih vsi želimo. In ena od teh sprememb – tako sem prepričana - je, da politika izgubi negativen prizvok.

To, da je politika lahko še kaj več kot razpravljanje za občinskimi zidovi, smo svetniki SLS v Šmartnem že dokazali. Izpeljali smo dve dobrodelni akciji: zbiranje računalniške opreme in šolskih potrebščin in pri tem del sejnine namenili družinam v naši občini.

Sodelujem v uredniškem odboru občinskega časopisa, v prostem času pa rada zahajam v planine, tečem, drsam, plavam ali v roko vzamem katero izmed dobrih pustolovskih ali zgodovinskih knjig. In če bi se morala opisati z enim samim stavkom, potem o meni največ pove misel Božidarja Eržena: "Sproščen smeh je začimba življenja." 

 

 


http://www.facebook.com/maja.azman

https://twitter.com/Maja_Mateja    

http://majaazman.blog.siol.net